Mad krydret med Rosa

Rosa som youtuber

Rosa Kildahl laver god gammeldags mad. Mens farsen røres, snakker hun om de problemer unge har, og kommer med sine erfaringer. 

Rosa er blevet youtuber for at udleve en gammel drøm om at lave en let tilgængelig kogebog for unge. Det skal ikke være svært at komme i gang med at lave mad. Der skal være et alternativ til pizza og pandekager og maden skal være varieret fremfor slankekure og vitamintilskud.

Hun viser hvordan hun laver frikadeller, forloren hare, boller i karry m.m. og mens løget snittes tager hun fat på de problemer unge i dag går og tumler med: stress, at være perfekt, vægt, curling børn, manglende konsekvens, selvværd og meget mere.

Siden 1. september 2019  er der udkommet en opskrift med mening hver søndag kl. 11.

Du kan helt gratis tilmelde dig Rosas YouTube kanal ved at trykke her og trykke på Abonner. 

Velbekomme!

Her hvad jeg har i pipelinen:
(Du kan trykke på fotoet og komme direkte til videoen på YouTube, når udsendelsen er On Air.)

Frikadeller: Flæskefars, æg, løg, mælk, mel, salt/peber


Forloren hare: Blandet fars, rasp, æg, løg, vand, salt/peber.
Sovs: Mel, fedtstof, stegevæde (mælk), bouillionvand, ribsgele, kulør.

Gode ben: Stegeben, olie/smør, vand,salt/peber, kulør.
Sovs: Stegesky fra kødet, mel, maizena jævner, salt/peber, sukker.

Høns i asparges: 1 kylling, porre, gullerod, selleri, asparges i dåse, smør, mel, salt, hvid peber og tarteletter.


Farserede porrer: Blandet fars, porrer, æg, mel, mælk, løg, salt/peber, rasp og vand fra porrevandet.

Risengrød: Grødris,  mælk, salt  og vand.

Boller i selleri: Flæskefars, knoldselleri, smør, rapsolie, løg, æg, mælk, vand, salt/peber.

Biksemad: Rester af flæskesteg, oksesteg, løg, smør, kartofler, æg.

Medister: Salt, peber, smør, rødkål, rugbrød.

Brændende kærlighed: Bacon, løg, smør, olie, mælk, kartofler, rødbeder.


Paneret flæsk: Stribet flæsk, mælk, mel, rasp, salt, peber, kulør, bouillon.

Bøf stroganoff : Skært oksekød i strimler, bacon, champignon, løg, paprika, salt, peber, mel, fløde, tomatpure.

Laks med mandler og spinat: Fersk laks, mandler, citronpeber, salt, spinat, fløde, muskatnød.

Boller i karry: Flæskefars, æg, løg, vand, salt/peber.
Sovs: Smør/olie, mel, karry, mælk, bollevandet.

Brunkål: Hvidkål, brystflæsk el. ribbensteg, vand, sukker, salt/peber.


Stegt flæsk: Røget bacon stykke
Persillesovs: Olie/smør, mel, mælk, kartoffelvand, persille, salt/peber.

Mortensand og sovs: And m. indmad, æbler, svesker uden sten, salt/peber, sukker,  vand, kulør, smør.
Brunede kartofler: Små kartofler, sukker.

Æbleflæsk: Stegeflæsk, æbler, sukker (og løg - som Rosa glemte)

Vaniljekranse: Mel, sukker, smør, æg, vaniljesukker og  hjortetaksalt.

Omelet: Æg, vand, rest fra køleskabet f.eks. spegepølse, tomat, krydderurter, smør.

Millionbøf: Hakket oksekød, løg, kulør, mel.


Kylling grydestegt: En hel kylling, persille, smør, sukker, salt, peber, smør, kulør, maizena.

Stegt rødspætte og flokdyr 29/3-20
Stegt rødspætte og flokdyr 29/3-20

Stegt rødspætte: Frisk rødspætte flået uden skind, rasp, mel, smør, citron.


Pasta: Tipo 00 mel, æg, vand, salt.

Lasagne: Pasta, oksefars, løg, tomatpure, dåsetomater, majs, gulerødder, olie, mælk, smør, mel, salt, peber,  oregano, chili.

Kartoffelmad: Kogt kartoffel, rugbrød, ristet løg.
Agurkesalat: Agurk, eddike, sukker, salt og peber.

Karbonader: Blandet fars, rasp, mel, æg, salt/peber
Stuvet hvidkål: Olie/smør, mel, mælk, hvidkålsvand, muskatnød.

Mørbrad med champignon: Svinemørbrad, champignon, fløde, salt/peber, citron, mel, smør.


Flæskesteg: Salt
Rødkål: Eddike, sukker, ribssaft.



Risalamande: Risengrød , fløde, mandler, sukker, vaniljesukker, mandelessens, kirsebærsovs.

Stuvede grønærter: Ærter, gulerødder, bouillon terning, persille, rest kold skinke.

Pandekager: Mel, bagepulver, salt, sukker, vanillesukker, æg, mælk, smør. Syltetøj: Brombær, sukker, citronsaft.

Citronfromage: 3 æg, 125 g sukker, saft og skal af 1½ citron, 4 blade husblas, 1 dl. fløde.

Oksesteg og sig pænt goddag 15/3-20
Oksesteg og sig pænt goddag 15/3-20

Oksesteg: Oksebov, løg, porrer, gulerødder, knoldselleri, bouillon, kulør, perleløg.

Wienerschnitzel med Max og relationer 22/3-20
Wienerschnitzel med Max og relationer 22/3-20

Wienerschnitzel: Kalveschnitzel, mel, rasp, smør, æg, grønne ærter, citron, høvlet peberrod, kapers, benfri sild, kolde kartofler.

Skidne æg: Æg, mælk, mel, smør, salt, peber, sennep.

Italienske koteletter: Svinekoteletter med skaft, salt, peber, hvidløg, rapsolie, rosmarin, kartofler.